

نحوه ی انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت و همچنین انتظاراتی که بیماران از زیبایی خود دارند به نسبت سال های گذشته رشد فزونی داشته است. با این وجود با توجه به توسعه ای که در زمینه ی تکنولوژی به وجود آمده است و همچنین ارتقا کیفیت مواد ایمپلنت و با توجه به افزایش دانش پزشکی در ارتباط با بیولوژی، درمان ایمپلنت به عنوان اساسی برای زیبایی بهتر محسوب شده است.
این نتایج با معیارهایی از این قبیل قابل ارزیابی می باشد:
- وضعیت لثه اطراف ایمپلنت.
- تطابق رنگ روکش ایمپلنت با دندانهای مجاور.
- سطح و فرم روکش ایمپلنت.
سطح مارژین لثه
سطح مارژین لثه ایمپلنت باید با با دندان های مجاور و مقابل مقایسه شود. موقعیت افقی و عمودی ایمپلنت در میزان لثه و فرم آن تاثیر بسزایی دارد. حداقل فاصله میان ایمپلنت و دندان مجاور باید ۱٫۵ میلی متر باشد. حداقل فاصله لازم میان دو ایمپلنت نیز ۳ میلی متر می باشد. حداقل ضخامت ۲ میلی متر نیز برای جلوگیری از تحلیل در آینده لازم است. هماهنگی رنگ لثه روی ایمپلنت و لثه دندان های اطراف نیز مهم است که البته در صورتی که از اباتمنت های فلزی استفاده شود، رنگ خاکستری فلز از روی لثه دیده می شود.
نمره زیبایی صورتی و سفید
در نمره بندی زیبایی صورتی ۷ آیتم زیبایی و فرم و اندازه لثه بررسی می شود و به هر کدام از آیتم ها نمرات ۰ و ۱ و ۲ داده می شود و بالاترین نمره ۲ می باشد و در صورت ایده آل بودن تمام ۷ آیتم، نمره کل ۱۴ خواهد بود.
زیبایی روکش ایمپلنت
در زیبایی روکش ایمپلنت عوامل زیادی دخیل هستند. اولین عامل طرح درمان مناسب است. مثلا در مواردی که فضا ناکافی است، استفاده از ۲ ایمپلنت باعث عدم دستیابی به نتایج زیبا می شود و بهتر است از دو روکش روی یک ایمپلنت استفاده شود. عامل دیگر موقعیت سه بعدی ایمپلنت می باشد. در بعضی مواقع حتی یک میلی متر جابجا قرار دادن ایمپلنت باعث نتایج نازیبا می شود، بخصوص برای دو دندان جلو (سانترال ها) این مسئله صادق است.
روکش تمام سرامیک شامل چه انواعی می شود؟
در مواردی که زیبایی بسیار مطرح است، می توان از روکش و اباتمنت های تمام سرامیک استفاده کرد. حتی ایمپلنت های زیرکونیایی هم وجود دارد که دارای مزایای زیادی من جمله زیبایی در صورت نازک شدن لثه و تحلیل رفتن آن می باشد.
روکش های تمام سرامیک شامل انواع مختلفی می باشد که مهترین آن ها شامل دو گروه زیر می باشد:
- زیرکونیا.
- لیتیوم دی سیلیکات.
روکش زیرکونیا:
روکش های زیرکونیا از اکسید زیرکونیوم ساخته می شوند. روکش های زیرکونیا از قویترین روکش های دندانپزشکی هستند. از مزایای روکش های زیرکونیا علاوه بر استحکام بالا و زیبایی فوق العاده آن ها، سازگاری آن ها با بدن می باشد. به صورتی که هیچگونه حساسیت و آلرژی به آن ها دیده نشده است. به علت عدم وجود فلز در آن ها برخلاف دیگر روکش ها، باعث تغییر رنگ لثه (تاتو لثه ) نمی شوند.
روکش لیتیوم دی سیلیکات:
این روکش ها از زیبایی بسیار بالایی برخوردار هستند. ولی استحکام آن ها نسبت به روکش های زیرکونیا پایین تر است. به همین علت از آن ها برای بریج های چند واحدی نمی توان استفاده کرد واستفاده از آن ها محدود به روکش های یک واحدی می شود و در موارد چند واحدی و حتی روکش های تک واحدی خلفی باید از روکش های زیرکونیا استفاده کرد. معروفترین برند روکش های لیتیوم دی سیلیکات ایمکس می باشد. نام دیگر این روکش ها” آی پی اس” می باشد.
نتیجه گیری:
بقا ایمپلنت و اجزا آن در ارزیابی موفقیت ایمپلنت پارامتر های مهم و کلیدی هستند ولی باقی ماندن ایمپلنت بدون زیبایی لازم امروزه موفقیت به حساب نمی آید. متخصص ایمپلنت و بیمار هر دو با معیار های خود به بررسی نتایج می پردازند. در کل برای دستیابی به نتایج زیبا نیاز به طرح درمان مناسب و اجرای با دقت و ظرافت و وسواس زیاد می باشد. برای کاشت ایمپلنت فوری و رسیدن به نتیجه های زیبایی با دندانپزشکی کسرا تماس بگیرید.