

یکی از مشکلاتی که معمولا برخی افراد با آن مواجه هستند ترس از دندانپزشکی و یا دنتال فوبیا می باشد که این مشکل باعث شده تا کسانی که مشکلات مربوط به دندان دارند، از ترس دندانپزشکی اقدام به درست نمودن آن نکنند. به همین منظور خبرهای خوبی را این افراد داریم چرا که می توانند با انجام سدیشن یا دندانپزشکی در خواب به راحتی بدون هیچ ترسی دندان های خود را ترمیم کنند.
افراد معمولا از مواردی مانند صدای فرز و تراشیده شدن دندان یا ابزارهای مخصوص جراحی و درد حین کار وحشت دارند. معمولا دردی که افراد از آن وحشت دارند ترس از تزریق بی حسی می باشد.
سدیشن چیست؟
سدیشن یک روشی است که با استفاده از داروی آرامبخشی بر استرس و ترس افراد کنترل نماید، طوری که پس از اتمام کار، بیمار بیدار می شود و هیچ چیزی را به یاد نمی آورد. لازم به ذکر است که سدیشن حتما باید توسط متخصص بیهوشی مورد نظر انجام شود توجه کنید که اگر ترس بیمار به حدی باشد که امکان درمان آن امکان پذیر نباشد می توان با بیهوش نمودن فرد، بهترین متخصص ایمپلنت و یا جراح مربوطه کار خود را انجام دهد.
عوارض سدیشن
انجام سدیشن می تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد از جمله:
گیج شدن پس از عمل، درد گرفتن عضلات، حس تهوع یا استفراغ کردن پس از گذشت چند روز از جراحی و…
انواع سدیشن
انجام سدیشن از انواع مختلفی برخوردار می باشد از جمله:
سدیشن حداقل استنشاقی: با استفاده از ترکیب گازهای نیتروژن اکسید یا گاز خنده با اکسیژن که به ماسک وصل بوده بر روی بینی قرار داده می شود که بیمار آن را تنفس می کند. این گاز خطر و یا عوارضی برای بیمار ندارد و فرد م یتواند به راحتی پس از انجام کار به رانددگی بپردازد.
سدیشن دهانی: روش دیگری از سدیشن به سدیش دهانی معروف می باشد که با استفاده از قرص Halcion، یک ساعت قبل از شروع، آن را به بیمار می دهند که منجر به گیج کردن فرد می نماید اما کاملا به خواب هم نمی رود.
سدیشن IV متوسط: در این روش با تزریق داروی آرامبخش، فرد مورد نظر به سرعت به خواب می رود.
سدیشن عمیق و سدیشن عمومی: با استفاده از دارویی که به بیمار زده می شود باعث می شود تا بیمار به خواب بسیار عمیق برود که برای بیدار شدن بیمار باید تا از بین رفتن اثر دارو صبر کرد.
سدیشن مناسب چه افرادی می باشد؟
معمولا سدیشن مختص افرادی می باشد که از دندانپزشکی بسیار ترس دارند.
دارای آستانه درد پایین می باشند.
افرادی که دارای دندان های بسیار حساس می باشند.
دارای رفلکس حلقی غیر تحملی دارند.
پروسه طولانی را باید تحمل نمایند.
لازم به ذکر است که برخی از کودکان هم نمی توانند حتی بر روی صندلی بنشینند که در این صورت در دندانپزشکی کودکان هم از روش سدیشنی که دارای دوز پایین می باشند بهره مند می شوند.