

ایمپلنت فوری دندان در حقیقت تشکیل شده از سه ساختار اصلی می باشد که شامل:
۱- پایه ی فلزی ایمپلنت دندان
۲- اباتمنت (abutment)
۳- تاج ایمپلنت
پایه فلزی ایمپلنت دندان
این پایه به صورت پیچ مانند می باشد و جنس آن معمولا از تیتانیوم می باشد که به عنوان جایگزینی برای دندان های از دست رفته به کار می رود.
اصطلاح فیوز زمانی اینجا کاربرد خواهد داشت که پیچ تیتانیومی ایمپلنت دندان با استخوان فک ترکیب شود و دوام بیشتری پیدا کند.
فیوز کردن ایمپلنت دندان با استخوان همان osseointegration شناخته خواهد شد.
اباتمنت (abutment)
این قطعه به پایه پیچی فلزی ایمپلنت وصل خواهد شد. در واقع از این قطعه به عنوان یک اتصال دهنده استفاده می شود که موجب می شود پایه ایمپلنت را به تاج دندان وصل کند.
تاج ایمپلنت
این قطعه همانند شکل دندان می باشد و جنس آن مانند سرامیک یا پرسلن است.
یکی از مهم ترین دلایلی که درمان ایمپلنت فوری نسبت به دیگر روش های درمان جایگزین دندان های از دست رفته برتری پیدا کرده است، شبیه بودن ایمپلنت دندان با دندان طبیعی می باشد.
همچنین شباهت عملکرد ایمپلنت دندان کار گذاشته شده دندان در مقایسه با عملکرد دندان های طبیعی، طول عمر ایمپلنت دندان و عوارض کم درمان آن، این ها خود تمام عواملی هستند که می تواند موجب برتری این نوع درمان نسبت به دیگر روش ها شود.
قبل از آن که روش درمانی ایمپلنت دندان رایج شود، برای درمان جایگزین دندان های از دست رفته از بریچ یا پل های دندانی استفاده می شده است.
آکادمی دندانپزشکی ایمپلنت آمریکا طبق تحقیقاتی اعلام کرده است که میانگین عمر یک پل دندان حدود ۵ یا ۱۰ سال می باشد و میزان آسیبی که امکان دارد به دندان های یک پل یا پروتزجزئی وارد حدود ۳۰ درصد می باشد.
اما اگر بخواهیم روش ایمپلنت دندان را با آن ها مقایسه کنیم می توان گفت نه تنها ایمپلنت دندان طول عمر بیشتری دارد بلکه در مقایسه با دیگر روش ها عارضه ی کمتری خواهد داشت و بنابراین می توان گفت به عنوان روش خوبی برای جایگزینی دندان های از دست رفته به شمار می آید که امروزه در دندانپزشکی از آن استفاده می شود.
ایمپلنت دندان در صورتی که به خوبی مراقبت شود، طول عمر آن به حدود ۳۰ سال نیز خواهد رسید و شاید حتی بتوان به طور دائمی از آن استفاده کرد. طول عمر دندان های طبیعی که این خود بستگی به موارد بسیاری خواهد داشت تا بتوانیم به خوبی از آن نگهداریم یا نه.
این عوامل می تواند شامل رعایت بهداشت دهان، دندان، باید به صورت مرتب و دوره ای نزد بهترین متخصص ایمپلنت مراجعه نمائید. حال بعضی از این عوامل هم می تواند کلینیکی باشد که شامل مهارت و تجربه متخصص ایمپلنت است و به نوع ایمپلنت بستگی خواهد داشت.
این نکته را در نظر داشته باشید حتی اگر از بهترین نوع ایمپلنت هم استفاده کرده باشید و اگر بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نکنید امکان دارد در صورت عدم مهارت متخصص ایمپلنت درمان شما با شکست مواجه شود.