

قبل از درمان ایمپلنت فوری، دندان ها خارج می شدند حفرات آن ها برای ترمیم چند ماه تا حتی ۱ سال رها می شدند. تحلیل استخوان پس از کشیدن دندان باعث کاهش حجم استخوان می شود و بر روی موقعیت مناسب ایمپلنت که برای یک پروتز ایده آل ضروری است تاثیر می گذارد. این مسئله در قدام فک بالا بسیار مهم می باشد. در ادامه به مبحث قرار دادن فوری ایمپلنت در نواحی عفونی نیز می پردازیم:
تحیلی افقی تا ۵۰%(۷-۵ میلی متر) در طی سال اول کشیدن دندان مشاهده شده است. بنابراین معمولا توصیه می شود برای حفظ سطح استخوان و کاهش زمان کلی درمان، ایمپلنت درهمان زمان کشیدن دندان جایگذاری شود.
قرار دهی فوری ایمپلنت دارای چه مزایای اجتماعی و اقتصادی می باشد؟
- کاهش زمان کلی درمان.
- پرهیزاز جراحی دیگر قرار دادن ایمپلنت فوری در نواحی دندان های به تازگی کشیده شده یک درمان قابل پیش بینی و موفق می باشد کاهش زمان درمان و تعداد جلسات کار از مزایای این روش می باشد.
نکات ایمپلنت گذاری در حفره عفونی
دندان هایی که قراراست کشیده شوند معمولا دارای عفونت هستند که به صورت مرسوم گذاشتن ایمپلنت در آن ها به علت ریسک تداخل میکروبی نفی شده است بعضی بهترین متخصص ایمپلنت ها اظهار می کنند که گذاشتن ایمپلنت در نواحی عفونت لثه و یا دندان باعث عفونت ایمپلنت در آینده می شود و علت آن هم احتمال آلودگی میکروبی ایمپلنت توسط عفونت باقیمانده در ناحیه عنوان می شود.
گونه ای از باکتری ها به نام باکتریوئید فورستیوس (bacreroides forsythus ) وجود دارد که می تواند درون استخوان پس از کشیدن دندان هم باقی بماند و متعاقبا ایمپلنت را عفونی کند.
پس بعد از کشیدن دندان و تمیز کردن حفره آن و گذاشتن زمان لازم برای التیام همچنان باکتری ها در استخوان می توانند باقی بمانند و می توانند متعاقبا ایمپلنت را از درون عفونی کنند. حتی بعضی متخصصین اعلام کرده اند که عفونت های ساده انتهای ریشه های دندان ها به سادگی با درمان ریشه رفع شده اند هم می توانند در آینده باعث عفونت انتهای ایمپلنت شوند. پیشنهاد شده است که میکروب ها حتی یک سال پس از کشیدن دندان هم میتوانند در استخوان فک باقی بماند.
البته بسیاری از مطالعات هم می گویند که تفاوتی در ایمپلنت گذاری در حفره عفونی و صبر کردن برای چند ماه وجود ندارد. برای همچین روشی بهتر است بیمار دیابت نداشته باشد و سیگار مصرف نکند. معمولاً در این موارد نیاز به پیوند استخوان هم می باشد ولی در اکثر موارد نیاز به استفاده از ممبران (membrane) نیست و استفاده از آن باید محدود به موارد تحلیل استخوان شدید نقایص استخوان بیش از ۲ میلی متر باشد.
چه توصیه هایی برای ایمپلنت گذاری در حفره عفونی وجود دارد؟
- باید یک ساعت قبل آنتی بیوتیک تجویز شود.
- باید قبل از شروع جراحی دهان شویه کلروهگذیدین ۱۲/۰ % استفاده شود.
- حفره به دقت تمیز شود.
- استفاده از آنتی بیوتیک بعد از جراحی هم الزامی است.
نتیجه گیری:
بعضی اوقات دندان هایی که قرار است کشیده شوند دارای عفونت در استخوان و یا لثه خود هستند خیلی از متخصصین ایمپلنت پیشنهاد می کنند که قرار دادن ایمپلنت فوری در این نواحی اشتباه است و نیاز به کشیدن دندان و صبر کردن به مدت چند ماه میباشد چون معتقدند پاتولوژی و عفونت ناحیه بر روی جوش خوردن استخوان به ایمپلنت تاثیر می گذارد.
ولی تجربه و مطالعات بیشتر نشان داده است که قرار دادن سریع ایمپلنت در نواحی عفونی مزمن (و نه حاد) یک روش قابل اجرا و پیش بینی می باشد ولی باید قبل از اینکار حفره دندان کشیده شده به صورت کامل کورتاژ و تمیز شود. استفاده از آنتی بیوتیک هم در این موارد لازم است.
در مقاله بالا به مبحث قرار دادن فوری ایمپلنت در نواحی عفونی اشاره شد، برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ایمپلنت فوری می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.