

استفاده از ایمپلنت های دندانی جایگزینی مناسب برای دندان های مصنوعی است که مناسب نیستند یا اگر ریشه دندان طبیعی شما اجازه ایجاد پل یا سایر گزینه های ترمیم را نمی دهد. ایمپلنت های دندانی پشتیبانی قابل توجهی از دندان های شما دارند زیرا در طی مراحل ، استخوان در اطراف ایمپلنت بهبود می یابد. با این حال ، انجام این فرآیند می تواند ماه ها طول بکشد. در ادامه به مبحث اینکه نکاتی که باید قبل از انجام ایمپلنت دندان بدانید
چرا از ایمپلنت های دندانی استفاده می شود؟
ایمپلنت دندان جایگزینی عالی برای دندانهای از دست رفته یا آسیب دیده بر روی دندانهای مصنوعی یا سایر گزینه ها است. دندان مصنوعی بهترین جایگزین برای دندان های از دست رفته نیست زیرا می تواند مواد غذایی را به دام بیندازد که منجر به پوسیدگی سریعتر لثه و عفونت های دهانی شود. دندانهای مصنوعی می توانند ضخیم تر از دندانهای طبیعی باشند و می توانند روی گزش تأثیر بگذارند و یا صحبت کردن را دشوار کند. در حقیقت ، در طول ۱۰ سال پروتز و کار بریج ۱۵-۲۰٪ شکست دارند. ایمپلنت های دندانی فقط در مدت زمان مشابه ۲٪ شکست دارند.
جراحی روشی است که جایگزین ریشه های دندان با پست های فلزی و پیچ مانند می شود. دندانهای مصنوعی که مانند دندانهای واقعی کار می کنند جای دندانهای تراش خورده ، آسیب دیده یا از دست رفته را می گیرند. نوع جراحی ایمپلنت دندان که به وضعیت استخوان فک شما بستگی دارد. برخی از جراحی ها به چندین روش از جمله برداشتن دندان و پیوند استخوان نیاز دارند.
بیشتر بخوانید: ایمپلنت فوری
بیماران به دلایل زیادی انجام ایمپلنت دندانی را در نظر می گیرند:
۱- داشتن یک یا چند دندان از دست رفته
۲- مایل به بهبود گفتار
۳- عدم تمایل یا ناتوانی در پوشیدن پروتزهای مصنوعی
جراحان دندانپزشکی بیماران خود را ارزیابی می کنند تا مطمئن شوند که آنها شرایط کاشت دندان را براساس شرایط دهان ، لثه ها و ساختار استخوان خود دارند. اگر بهداشت دهان و دندان یا سایر شرایط بهداشتی دندانی که بر رشد استخوان تأثیر می گذارد ، دندانپزشک به شما در مورد کاشتن توصیه نمی کند.
ایمپلنت های دندانی در استخوان فک شما محکم شده و در آنجا جایگزین ریشه دندان می شوند. برای اینکه واجد شرایط کاشت دندان شوید ، باید استخوان فک کامل و ساختار استخوانی کافی داشته باشید تا ایمپلنت استخوان های خوبی برای جوش خوردن داشته باشد. ایمپلنت های تیتانیوم به استخوان فک شما متصل می شوند. این تضمین می کند که ایمپلنت ها به لغزش ، سر و صدا یا آسیب استخوان به روشی که دندان مصنوعی یا بریج باعث آسیب می شود ، نمی شوند. مواد مورد استفاده برای کاشت نمی توانند مانند دندانهای شما یا به روشی که بریج می تواند خراب شود.
خطرات ایمپلنت دندان
مانند هر عمل جراحی ، کاشت ایمپلنت دندان خطرات سلامتی را به همراه دارد. مشکلات نادر هستند ، اما در صورت بروز ، معمولاً جزئی هستند و به راحتی قابل درمان هستند. برخی از خطرات عبارتند از:
۱- عفونت در محل کاشت:
عفونت غیرمعمول است ، زیرا جراحان از داروهای ضد عفونی کننده و استریل استفاده می کنند ، اما این امکان وجود دارد. شایعترین علت عفونت زمانی است که بیمار به توصیه های پس از جراحی برای تمیز کردن پزشک توجه نمی کند. عفونت ها ممکن است تا یک یا دو ماه پس از عمل جراحی ایمپلنت علائمی نداشته باشند. این می تواند به دلیل یک مسئله دندانپزشکی موجود یا شرایط پیشین باشد.
آسیب به ساختارهای اطراف مانند دندان ها یا رگ های خونی. مهم است که ایمپلنت در چند هفته اول پس از ایمپلنت شما غیرقابل حرکت باشد. استخوان در اطراف کاشتی که از حرکت میکرو رنج می برد به درستی رشد نمی کند. این امر باعث تکان خوردن و دردناک شدن ایمپلنت می شود. اگر استخوان دوباره رشد نکند ، کاشت می تواند باعث رشد بافت نرم به جای رشد مجدد استخوان قوی شود.
مشکلات سینوس اگر کاشت در فک فوقانی به داخل حفره سینوس بیرون زده باشد ، احتمال ابتلا بیشتر بیمار به عفونت های سینوسی یا سینوزیت بیشتر است. این امر به ویژه هنگامی که بیمار لیفت سینوس یا پیوند استخوان در طی مراحل کاشت دندان نداشته باشد ، بسیار محتمل است.
۲- آسیب عصب:
آسیب به عصب آلوئولار تحتانی یکی از بزرگترین خطرات مرتبط با جراحی ایمپلنت دندان است. عصب آلوئولار تحتانی در فک پایین (فک) قرار دارد و این اعصاب هستند که احساس ردیف پایین دندان را فراهم می کنند. در صورت قرارگیری نادرست ، این اعصاب می توانند در حین تزریق بی حسی موضعی یا توسط ایمپلنت آسیب ببینند. ایمپلنت فوری به دنبال کشیدن دندان نیز می تواند دلیل آسیب عصب باشد ، به همین دلیل این روند طولانی است.
بیشتر بخوانید: بهترین متخصص ایمپلنت
چگونه برای جراحی ایمپلنت دندان آماده شویم؟
روند منتهی به عمل کاشت دندان بسیار طولانی است و متخصصان مختلفی را درگیر می کند. شما یک پزشک متخصص در شرایط دهان و فک (جراح فک و صورت) ، یک دندانپزشک متخصص در ساختاری که دندان ها را پشتیبانی می کند ، مانند لثه و استخوان (پریودنتیست) و دندانپزشکی که دندان های کاذب را طراحی و متناسب می کند ، مشاهده خواهید کرد ( پروتزهای دندانی) در برخی موارد ، ممکن است برای عوارض احتمالی سینوس به پزشک گوش ، حلق و بینی (ENT) مراجعه کنید.
این فرآیند شامل بیش از یک روش است و اولین قدم این است که یک ارزیابی دقیق داشته باشید. این ارزیابی را می توان به سه مرحله اصلی تقسیم کرد:
۱- یک معاینه دندانپزشکی که در آن دندانپزشک شما با اشعه ایکس ماه خود را گرفته و از دندانها و فک شما قالب می گیرد.
۲- مروری بر سابقه پزشکی شما ، از جمله شرایط پزشکی ممکن است داشته باشید ، چه داروهایی مصرف می کنید (چه با نسخه و چه بدون نسخه) و اگر بیماری قلبی دارید که می تواند تحت تأثیر ماده بیهوشی قرار گیرد.
۳- یک برنامه درمانی منحصر به فرد برای شرایط شما ایجاد می شود ، با در نظر گرفتن مواردی مانند جایگزینی تعداد دندان ها ، یکپارچگی ساختاری استخوان فک ، و اینکه آیا شما پیوند استخوان دارید یا خیر.
جراحان دهان و دندان به شما کمک می کنند تا برای جراحی آماده شوید و به شما اطلاعاتی در مورد آنچه می توانید و نمی توانید در روز عمل خود بخورید ، و همچنین گزینه های بیهوشی به شما می دهند. بدون در نظر گرفتن انتخاب بیهوشی ، برنامه ریزی کنید که کسی شما را به سمت عمل جراحی سوق دهد.
چه انتظاراتی بعد از عمل دارید؟
هر مرحله از جراحی ایمپلنت دندان به عنوان یک روش سرپایی انجام می شود. دهان و لثه شما برای بهبودی بین مراحل به زمان کافی احتیاج دارند ، از این رو مراحل متعدد در این روند انجام می شود. قبل از نصب ایمن جایگزینی دندان ، زمان لازم برای رشد مجدد استخوان ها در اطراف ایمپلنت است. جراحی های واقعی به طور باورنکردنی زمان بر نیستند.
بیشتر بخوانید: مزایای ایمپلنت فوری دندان
مراحل ایمپلنت دندان
نمونه ای از مراحل ایمپلنت دندان به شرح زیر است:
۱- برداشتن دندان آسیب دیده
۲- پیوند استخوان (در صورت لزوم) یا آماده سازی استخوان فک
۳- قرار دادن ایمپلنت دندان
۴- بهبودی و رشد استخوان در اطراف ایمپلنت
۵- قرار دادن تکیه گاه
۶- نصب دندان کاذب
طولانی ترین مرحله این فرآیند ، روند ترمیم و اطمینان از ترمیم صحیح استخوان است. استخوان در اطراف ایمپلنت بهبود می یابد تا حرکت ریز اتفاق نیفتد و بنابراین روش موفقیت آمیز است.
تعهد شما به رعایت بهداشت دهان و دندان عامل موفقیت ایمپلنت های دندانی شما است. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به طور منظم ، و تمیز کردن های معمول و مراجعه به دندانپزشک به سلامت دهان کمک می کند.
در مقاله بالا با مبحث اینکه نکاتی که باید قبل از انجام ایمپلنت دندان بدانید نیز آشنا شدید، برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ایمپلنت، ایمپلنت فوری می توانید از طریق صفحه تماس با ما با کارشناسان ما در ارتباط باشید.